Günümüzde büyük ya da küçük firmalar çeşitli ERP modülleri kullanmaktadır. Burada merak edilen asıl konu firmanızın hangi tür ERP modülüne ihtiyaç duyduğudur. Firmanızın ürün verdiği ya da hizmet ettiği sektöre göre değişebilen bu modüllerden biraz bahsedelim.

Firmanız için vazgeçilmez temel ERP modülleri vardır. Genel muhasebe, cari takibi, çek-senet takibi, satış, satın alma ve stok takibi gibi ana parçalar genel olarak tüm kurumların bir biçimde yönetebildiği fakat derin analiz edildiğinde firmaya veya sektöre has bazı detayların ya da süreçlerin göz ardı edildiği modüllerdir.

İleri seviye ERP modüllerinde ise siparişlerinizi zamanında teslim edebilmek, üretim süreçlerini takip edebilmek, gerekli malzeme ihtiyacını görmek, hatasız sevkiyat ve ürün takibi yapabilmek için kullanılır. Firmanızı doğru modüllerle destekleyerek satın alma, üretim ve satış süreçlerinde barkod teknolojisini kullanabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz rekabet ortamında gücünüzü arttırmak adına maliyetinizi hesaplamak, bütçe planlamasıyla nakit akışınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Kısacası her durumda, ileri seviye ERP modülleri ile daha verimli bir işletmeye sahip olabilirsiniz. İleri seviye ERP modüllerine örnek verecek olursak, üretim takibi, maliyet, satış kotaları gibi modülleri örnek verebiliriz.

Tamamlayıcı ERP modülleri ile müşteri memnuniyetini arttırabilir ve internet ya da mobil uygulamalarla ERP sisteminizden bilgi alıp, veri girişi yapabilirsiniz.

Bu noktada firmanız için gerekli modülleri BilişimERP ile sağlayabilirsiniz. BilişimERP stok yönetimini, maliyet yönetimi, insan kaynakları yönetimi ve finans yönetimi gibi çeşitli modüller ile firmanızı ileriye taşıma noktasında yenilikçi ve modern yapısıyla sizlere yardımcı olmaya hazır.

Sektöre Özel ERP Çözümleri ve Avantajları

Kurumsal kaynak planlama yani ERP programlarının sektörlere göre seçim kriterleri vardır. Bu kriterler sayesinde firmanızın sektörüne özel ERP çözümleri elde edebilirsiniz. Bazı sektör örnekleri ile özel ERP yazılımları ve avantajlarından bahsedelim.

Tekstil:

Tekstil gibi dinamik ve hızlı bir sektörde ayakta kalmanın en önemli yolu, operasyonun nasıl ilerlediğinden her an haberdar olmak ve işi kontrol edebilmek diyebiliriz. Tekstile özel ERP yazılımları, bir sipariş alırken hangi ürünün hangi renk ve bedeninden ne kadar üretileceği, hangi kumaş ve aksesuarlar kullanıcağı, toplam kumaşın kaçta kaçını hangi renklere boyanacağı gibi sorulara hızlı cevap vermelidir. Bu bağlamda ERP yazılımı, üretim çeşitliliği, sürekli değişen moda, dünya pazarından etkilenme, ürün sayısı ve ömrü, çalışan sayısı, detaylı müşteri ilişkileri analizleri gibi pek çok soruya cevap vermelidir.

E-ticaret:

Son yıllarda hızla büyüyen alanlardan biri olan e-ticarette kendine yer edinmek isteyen firmalar ancak yeterli bilgi altyapı ile başarılı olabilir. Stok, fiyat ve ürün bilgileri e-ticaretin başarısında önemli rol oynar. İlgili verileri elle girmek ve firmanın farklı departmanları için güncel olarak erişebilir tutmak ise oldukça zor bir süreçtir. Bu nedenle, ERP programı ile veriyi merkezileştirebilmek e-ticarette büyük bir fark yaratmaktadır. Bu noktada ürün, stok ve fiyat yönetimi e-ticarette kullanılacak ERP sisteminin sağlaması gereken modüllerin başında gelmelidir.

Bu örneklere ek olarak gıda sektöründe son kullanma tarihi, maliyetlendirme detayları gibi

Mobilya da dekor çeşitleri, renk farklılıkları gibi

Telekomünikasyon da bilgi paylaşımı, müşteri ilişkileri gibi her sektöre göre değişen parametreler mevcuttur. Firmalar ise kullanacakları ERP yazılımlarını kendi sektörlerine göre şekillendirmeleri gerekir.

Bu noktada BilişimERP, bankacılık, döküm, eğitim, e-ticaret, tekstil, gıda, mobilya, telekomünikasyon, inşaat, hizmet, lojistik ve tarım gibi 28 sektörde, sektöre özel ERP çözümleri sağlayarak firmanızın alanında önde gelenlerden biri olmanız yolunda size desteğini vermektedir. Daha fazla bilgi almak için sitemize uğrayabilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için firmaların ERP konusunda merak ettiği sektöre özel ERP çözümleri ve avantajlarından bahsettik. Bunun yanında firmanızın hangi ERP modülüne ihtiyacı olabileceği konusunda da bilgi vererek merak edilen sorulara cevap verdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir