Buzdolabı kullanımı ile ilgili pek çok sorunla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu sorunlar/arızalar, buzdolabınızın kullanım ömrünü doldurması gibi bir duruma neden olmaz. Çünkü KavacıkSamsung Servisi merkezimiz uzun yıllardır, buzdolabı kullanımında yaşayabileceğiniz tüm sorunlar için uzman ve tecrübeli teknikerleriyle profesyonel buzdolabı servis çözümlerini sizlere ulaştırmaktadır. Dolayısıyla buzdolabınızın temel işlevi olan soğutma fonksiyonunu yerine getiremediği, soğutma yapmama probleminin çözümü de mümkündür.

Buzdolabı Neden Soğutma Yapmaz?

Normal şekilde kullandığınız ve herhangi bir sorun yokken aniden soğutma yapamamaya başlayan buzdolabınızda teknik bir arıza hasıl olmuştur. Bu durumda uzman Maltepe Samsung Servisi teknikerlerimiz, tam donanımlı servis araçlarıyla adresinize ulaşarak, arıza tespit çalışmalarını yerinde servis müdahalesiyle gerçekleştirir.

Buzdolaplarında soğutma yapmama problemi genellikle cihazdaki elektrik devresinden kaynaklı sorunlara bağlı olarak meydana gelmektedir. Bu nedenle uzman teknikerlerimiz öncelikli olarak hem buzdolabınızın harici elektrik bağlantılarını hem de dahili elektrik sistem bileşenlerini tek tek kontrol eder. Herhangi bir elektrik kaynaklı problem tespit edildiği takdirde de çözümü için yine yerinde servis hizmetiyle müdahale eder.

Buzdolabınızın iç kısmında yer alan su tahliye borularının tıkanması/donması durumunda cihaz tam performanslı çalışamaz ve soğutma gerçekleştiremez. Ayrıca buzdolabınızın motoru veya pervanesinde fiziksel bir arıza söz konusu olabilir. Bu arızaların giderilebilmesi için hem teknik bilgi hem de teknik ekipman yetersizliğiniz nedeniyle bireysel olarak onarım şansınız maalesef bulunmamaktadır.

Buzdolabının Soğutmama Sorunu Nasıl Çözülür?

Buzdolabınızda soğutma fonksiyonu çalışmıyor ise yapılacak onarım müdahaleleri sorunun kaynağına göre değişkenlik göstermektedir. Bu doğrultuda buzdolabınızdaki soğutamama problemi su tahliye kanallarının donmasından/tıkanmasından kaynaklı ise buzdolabınız prizden çekilerek, dinlenmeye bırakılır. Donan kısımların tamamen erimesi sağlanarak, donmaya neden olan teknik sorunda tespit edilir ve soğutma işleminin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi sağlanır.

Buzdolabınızın elektrik sistemlerinde bir sorun olması ihtimaline karşı tüm elektrik devresi test edilir. Görülen sorunlar anında uzman teknikerlerimiz tarafından giderilir. Böylelikle buzdolabınız ilk günkü performansında soğutma gerçekleştirebilir duruma gelir.

Buzdolabınızın motorunun arızalanması durumunda onarım müdahalesi denenir. Yetersiz olması halinde sökülerek, yenisiyle değiştirilir. Buzdolabınızın motor kömürü bitmişse yenilenir. Ayrıca buzdolabınızın pervanesi sıkışmış ise sıkışmaya neden olan etken ortadan kaldırılır, pervane arızalanmış ise yenisiyle değiştirilir. Buzdolabına yönelik yapılacak tüm parça değişim müdahaleleri Üsküdar Samsung Servisi merkezimizin uzmanlarımızca orijinal yedek parça kullanılarak gerçekleştirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir